Zwangerschapsverlof
cadeau

Je vriendin, zus, collega, etc. is zwanger en het zwangerschapsverlof is aangebroken. Eindelijk mag ze stoppen met werken en gaan genieten van haar zwangerschap. Niks is leuker dan een cadeau geven aan de (aanstaande) mama. Wanneer geef je je cadeau en wat moet je dan geven? Lees snel verder om hierachter te komen.

Wat is zwangerschapsverlof?

Met zwangerschapsverlof gaan, houdt in dat de (aanstaande) mama mag stoppen met werken. In Nederland is het zo geregeld dat iedere vrouwe recht heeft op vrije weken in de loop naar haar bevalling. Ze kan dan gaan genieten van de laatste periode met haar kindje in haar buik. Veel rust nemen en voorbereiden op de komst van de kleine. Vaak horen hier ook gezellige onderonsjes met familie en vriendinnen bij. Heerlijk theeleuten of winkelen behoren in die laatste periode tot dagelijkse bezigheden.

Collega met zwangerschapsverlof.

Je collega gaat met zwangerschapsverlof. 6 tot 4 weken voor de uitgerekende datum stopt ze met werken om zich volledig op de komst van haar kleintje te kunnen storten. Het is natuurlijk voor je collega super leuk om een afscheid te organiseren en een cadeau te geven. Al zal je collega aangeven dat dit niet nodig is, is het wel een feestje. Fijn om haar even in het zonnetje te zetten en mee te geven dat jullie aan haar denken. Niks is fijner voor de zwangere collega om op een fijne manier weg te gaan op het werk, om daar na de bevalling en het verlof weer terug te keren.

Wanneer geef je een zwangerschapsverlof cadeau?

Voor de aanvang van het zwangerschapsverlof is het leuk om als collega(‘s) een kraamcadeau te geven. Zo is de zwangere dolblij met het cadeautje en voelt zij zich fijn om weer terug te keren na het verlof. In de laatste dagen voor ingang van het verlof is het een goed moment om het cadeautje te overhandigen. Ze kan op dat moment nog volledig genieten van haar cadeau en meenemen in de laatste periode tot de bevalling. Naast dat je misschien een cadeautje voor de baby koopt, is het vooral leuk om voor de (aanstaande) mama iets in te pakken. Hoe fijn als zij in de laatste periode nog even flink wordt verwend. Al die tijd zijn jullie, als collega’s betrokken geweest bij de zwangerschap en bij het verlof valt dit deels weg. Als collega zag je haar buik groeien en was je er met de verhalen bij. Voor de zwangere heel fijn om het gevoel van samenwerken ook in de laatste periode nog te ervaren.

Zwangerschapsverlof cadeau

Ideeën zwangerschapsverlof cadeau

Je collega is zwanger en je wilt haar graag een cadeautje geven, maar wat geef je dan? De ideeën lopen uiteen. Iets voor de baby of toch voor de (aanstaande) mama? Niks leuker dan de zwangere nog te verwennen met cadeautjes voor zichzelf. Er zijn verschillende websites met leuke cadeauboxen die bovenstaande combineren, bijvoorbeeld: Hippe Mama Box en Ik regel jouw kado.

Koop je een cadeautje zorg dan dat ze zich kan ontspannen. Thee, een tijdschrift of leuke cadeaubon zijn gewilde cadeautjes. Je collega wil zich vooral in de laatste weken voor de bevalling bezig houden met zichzelf, ontspanning en leuke bezigheden. Het is leuk als je als collega’s hierin een steentje kunt bijdragen.

Buikbeeld
Boekweitveld 52
5236 WR ‘s-Hertogenbosch

© Buikbeeld