Babyshower organiseren

Wat is een babyshower?

Vanuit het gevoel zullen de meesten waarschijnlijk zeggen dat een babyshower een typisch Amerikaans feest is, dat net als Halloween door ons is overgenomen. De babyshowers zijn in Amerika ook daadwerkelijk erg populair en worden daar groots gevierd. Terwijl het begrip babyshower nog niet zo heel lang bestaat, hebben de tradities rondom de zwangerschap en de transformatie van de vrouw in een moeder hun oorsprong al in de antieke cultuur.

Al in oud Indië werd het vedische ritueel Seemantha gevierd, om de hindoe godin Lakshmi te eren. Zij geldt als godin voor rijkdom, welstand en overvloedigheid. Zwangere vrouwen worden als de belichaming van Lakshmis gezien en daarom wordt er speciaal op hen gelet en worden ze geëerd. Er worden hen droge vruchten, lekkernijen en andere cadeautjes gebracht, zodat de groei van de baby’s wordt bevorderd.

Het ritueel wordt vanaf de 7de zwangerschapsmaand doorgevoerd, wanneer de oren van de ongeboren baby klanken kunnen waarnemen. In Amerika is vandaag de dag de huidige, klassieke babyshower tijdens de babyboomtijd in de 1950er jaren ontstaan. Het doel van deze feestelijkheid was (en is) het, om de moeders in spé van de nodige babyspulletjes te voorzien. De naam babyshower komt van “Showering the mother with gifts and love”, dus in het Nederlands “de moeder met cadeautjes en liefde douchen/overspoelen”. Vandaag de dag vieren veel Amerikanen zeer grootse babyshowers met professionele en veel poespas.

Ook in Nederland zet deze trend zich meer en meer door. Geen wonder, want een babyshower is een leuke gelegenheid om met alle vriendinnen een leuke middag door te brengen. Ondertussen is de babyshower niet meer per se een evenement voor alleen meiden, maar ook de papa’s in spé en goede vrienden mogen aan het feest deelnemen.

Uiteindelijk is een goed geplande en professioneel versierde babyshower alleen maar een versie van het feest, wat op de wensen van de mama in spé aanpast wordt. Onder het motto “alles kan, niets moet” is bij een babyshower alles toegestaan, wat de moeder en haar gasten plezier brengt.

Maar hoe moet je dan een babyshower organiseren? Daar lees jij alles over in dit artikel.

Babyshower hapjes​

Wat is een babyshower zonder hapjes? Toegestaan is alles wat lekker smaakt en plezier maakt. Je kunt het babyshower buffet bijvoorbeeld helemaal uit de lievelingshapjes van de eregast samenstellen. Maar er bestaan ook typische gerechten en hapjes, die het thema babyshower goed weerspiegelen. Babyshower hapjes zijn onmisbaar op een babyshower. Het zijn hapjes die helemaal binnen het thema baby en zwangerschap passen. Ze zien er feestelijk uit en hebben meestal typische babykleuren, zoals roze, blauw en zachtgeel. Daarnaast is het bij babyshower hapjes belangrijk dat ze geschikt zijn om tijdens de zwangerschap te eten. Rauwe vleeswaren, rauwmelkse kazen en sommige vissoorten kan je daarom beter achterwege laten. Onderstaand vind je wat ideeën voor het babyshower eten – van het zoete buffet en lekkere alcoholvrije cocktails tot aan hartige hapjes en tips

Soesjes met muisjes

Voor dit lekkers heb je slagroomsoesjes nodig, chocola en muisjes. Verwarm de chocola au bain-marie. Dit betekent dat je de chocolade in een kom of pannetje, bovenop een andere pan met heet water, laat smelten. Zodra de chocolade gesmolten is, dip je er een soesje in, waarna je het soesje in een bakje met muisjes dipt. Klaar is het lekkers! Je kunt op dezelfde manier zoenen bestrooien of bijvoorbeeld lange vingers. Varieer er op los! En roze muisjes zijn natuurlijk ook leuk!

Babyshower organiseren - taart

Taart voor de babyshower

Je kunt ervoor kiezen een babyshower taart te bestellen, of zelf te maken.

Wat is het verschil tussen een babyshowertaart en gender reveal taart?

Een babyshower is dus iets anders dan een kraamfeest en ook iets anders dan een gender reveal party. Er horen dan ook andere soorten lekkernijen bij. Een babyshower wordt voor de komst van de baby gevierd en een kraamfeest juist erna. Daarnaast is een gender reveal party al helemaal een ander feestje: dit feestje wordt door de aanstaande ouders zelf gevierd om op een feestelijke wijze het geslacht van hun toekomstig kindje bekend te maken.

Een babyshowertaart en taart voor het kraamfeestje

Een babyshowertaart staat, net als het feestje, in het teken van de geboorte van het kindje. Vaak is het geslacht al (is het niet door middel van een gender reveal party) bekendgemaakt en kan het ook op de taart al goed zichtbaar zijn wat het geslacht is. Een taart voor het kraamfeestje is vaak nog wat meer op het kindje gericht: de naam is inmiddels bekend en kan ook gerust op de taart worden gezet, iets wat bij een gender reveal party en een babyshower vaak nog geheim is.

Een gender reveal taart

Een gender reveal taart verschilt het meest van een babyshower taart en een taart voor een kraamfeestje. Aan de buitenkant is het geslacht van de baby expres nog niet te zien en de naam natuurlijk al helemaal niet. Binnenin de taart zit hét antwoord op de prangende vraag of het kindje een jongetje of meisje is. De biscuit of vulling is gekleurd in blauw (voor een jongen) of roze (voor een meisje). Het aansnijden van deze taart is dan ook het ultieme moment op de gender reveal party. Hier lees je hoe je zelf een toffe gender reveal taart maakt.

Tips babyshower organiseren 1

Cupcakes

Een cakeje op een stokje? Ja hoor! Heerlijke vanille cake vormt de basis van deze gezellige cakepop. Wat dacht je van lichtblauwe, donkerblauwe, parelmoeren, zilveren en gouden sprinkels er op? Deze vanille cakeballetjes, gedoopt in witte chocolade, omringd door blauwe, gouden en zilveren sprinkels, zijn altijd een hit.

Baby tomaat en mozzarella spiesjes

Dit lekkere babyshowerhapje maak je in een handomdraai klaar. Je hebt nodig: prikkers, cherrytomaatjes, mozzarellabolletjes en zwarte olijven of chocoladesprinkels. Snijd de tomaatjes doormidden. Rijg opeenvolgend een half tomaatje, mozzarellabolletje en half tomaatje aan een prikker. Snijd van de zwarte olijven kleine oogjes en druk ze in de mozzarellabolletjes. Je kan hiervoor ook chocoladesprinkels gebruiken. Maak het eventueel af met een blaadje basilicum.

Bladerdeegluiers

Bladerdeeg-luiers zijn pakketjes van bladerdeeg die je zo vouwt dat ze op een luier lijken. Je kan de luiers naar eigen wens vullen met een hartige of zoete vulling. Denk aan kaas, ragout of chocoladehagelslag. Ontdooi de bladerdeegvellen en snijd de vellen zoals de stippellijn op het bovenstaande voorbeeld (twee halve rondjes en een stukje aan de onderkant). Vouw de onderste helft naar boven en druk de bovenkant aan. Vouw de buitenste randjes over de voorkant en druk dit zacht aan: de luier is klaar. Bestrijk de luiers met losgeklopte ei en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin.

(Overige) Babyshowerhapjes en -drankjes tips

Nog een paar extra tips waaraan je kan denken bij het uitzoeken van de hapjes en drankjes voor de babyshower.

 • Geen alcohol. Een zwangere vrouw kan nu geen alcohol drinken. Wees solidair en serveer geen alcoholische dranken op de babyshower.
 • Food craving-hapjes. Heeft de zwangere vrouw in kwestie bepaalde food cravings? Koop deze producten groots in en serveer ze als babyshowerhapjes.
 • Gedeelde zorg. Vraag de babyshowergasten gerust om ook hapjes te maken of mee te nemen. Zo hoef je niet alles zelf te regelen en is er toch een rijkelijk gevulde tafel met lekkers.
 • Houd rekening met allergieën. Vraag de babyshowergasten naar allergieën en regel alternatieven. Iemand met een gluten- of lactose-intolerantie zal je dankbaar zijn als zij ook een hapje of taartje kan eten. Kleine moeite, groot gebaar.
 • Babyshower high tea. Heb je geen zin of tijd hebt om zelf voor het eten op de babyshower te zorgen? Dan is een high tea een leuke optie. Alle hapjes en drankjes worden dan voor jullie verzorgd én je hebt meteen een leuke babyshoweractiviteit.
 • Catering/bakker. Een andere optie is om alle hapjes te bestellen. Bij bakkers en supermarkten zijn veel babyshowerhapjes kant-en-klaar verkrijgbaar. Denk aan chocola, babyshowertaarten en cupcakes. Verse hapjes kan je eventueel laten verzorgen door een cateraar.
 • Gekleurde servetten, bordjes en bekers. Maak de babyshower af door de tafel helemaal in stijl te decoreren. Dat eet net wat feestelijker.

Babyshower cadeau

Het vinden van een leuk cadeau voor een zwangere vrouw is nog best lastig, want wat is nu echt leuk om te geven of krijgen? En belangrijker nog, waar hebben ze ook echt iets aan? Zwangere vrouwen worden vaak overspoeld met leuke cadeautjes. Veel van deze cadeaus zijn echter bedoeld voor na de bevalling of voor de baby. Hieronder een aantal (babyshower)cadeau ideeen die je mogelijk kunt gebruiken (of lees onze blog vol met cadeautips).

Cadeau zwangere vriendin en zwanger cadeau voor mama

Luiertaart

Met een luiertaart scoor je altijd. Je kunt wegwerpluiers gebruiken. Tenzij het koppel kiest voor wasbare luiers. Maar dan is een set wasbare luiers ook wel een goed cadeau. Gebruik wel van een merk waarvan je weet dat het degelijke luiers zijn. Voor sommige luiertaarten betaal je enorm veel. Je kunt het echt wel zelf maken als je wil. Neem altijd een maatje groter dan newborn. Je weet maar nooit hoe groot de baby al is en meestal zijn de ouders voorbereid op de eerste maand. Ze groeien er ook supersnel uit. Een maatje 2 of 3 mag dus gerust. Google maar eens en je vindt zonder twijfel een heel makkelijke werkbeschrijving. Eigenlijk is het basisprincipe: je rolt een pamper op, doet er een rekker om en klaar is kees. Je zet er enkele naast elkaar in de vorm van een taart en je windt ze om met een doek, een dik lint of een koord. Gebruik een taarten onderzetter om verdiepingen te maken. Wil je iets speciaal maken, dan experimenteer je met wat hydrofiele doeken en pampers. Gebruik vooral een mooi lint.

Een verwenpakket of kraammand

Zelf een kraammand samenstellen is niet alleen leuk, maar ook heel eenvoudig. Je geeft de kersverse mama en haar baby zo 10 dagen lang iets persoonlijks, waar ze blij mee is. Kraammanden kun je natuurlijk kant-en-klaar bestellen.

Maar het is natuurlijk veel leuker en persoonlijker om zélf een kraammand te maken voor je pas bevallen vriendin of zus. Precies hoe zij het leuk vindt. Een kraammand of 10 dagen mand maken is van oorsprong een Brabantse traditie.

De kraamperiode van een vrouw duurde vroeger 8 tot 10 dagen, vandaar dat de meeste mensen dat aantal nog aanhouden bij het samenstellen van zo’n cadeaumand. Elk pakje heeft een labeltje met ‘dag 1, dag 2, dag 3’ etc erop. Zo weet de moeder precies welk cadeautje er op die dag aan de beurt is.

Inmiddels kun je online vele kant-en-klare kraammanden vinden. Maar wil je écht iets origineels, stel ‘m dan zelf samen. Zo kun je rekening houden met je eigen budget en de smaak van degene aan wie je ‘m geeft. Persoonlijker kan niet. Elk pakje pak je mooi in, met een kaartje eraan waar het dagnummer op staat (of de datum). Zo blijft de volgorde in tact en weten de ouders precies welk pakje er vandaag aan de beurt is.

Cadeaubon 3d zwangschapsbeeldje

Buikbeeld kadobon

Wij hebben wij er al over geschreven: het cadeau geven van een Buikbeeld. Wat is dat precies? Tijdens je zwangerschap groeit je buik en ervaar je allerlei nieuwe dingen aan je lichaam die ongeveer negen maanden aanhouden.

Het is altijd leuk om dat mooie beeld van je zwangerschap vast te leggen voor later. Je hebt daar diverse manieren voor zoals het maken van een fotoreportage, een gipsafdruk van je buik of je buik met bellypaint laten beschilderen. Maar wat ik persoonlijk het mooist vind is je buik en lichaam laten vastleggen in een 3D beeldje wat je mooi op de kast kunt pronken.

Vanaf het moment dat jij weet dat je zwanger bent, kun je jouw afspraak bij Buikbeeld in plannen. Cancelen om wat voor een reden dan ook is gratis, dus je kan je afspraak maar alvast hebben staan of maken voor jouw zwangere vriendin, zus of kennis. Vind je een afspraak inplannen nog te rigoureus, geef dan een cadeaubon. Zo kan de zwangere mama zelf haar afspraak inplannen voor een cadeau waarde die jij hebt bepaald.

Vaak worden de foto’s tussen de 32ste en 36ste week van de zwangerschap gemaakt. Het Buikbeeldje wordt uiteindelijk na de afspraak geproduceerd en na 2-8 weken weken thuis bezorgd (of kan opgehaald worden). Er kan gekozen worden uit diverse kleuren en materialen zoals onder andere hout, metaallook, steenlook en kunststof. De beeldjes zijn verkrijgbaar in de drie maten 15, 18 of 20 cm.

Zwangerschaps- of newbornshoot

Heel erg leuk om te doen is een zwangerschapsfotoschoot, een newborn shoot of een andere fotoshoot met als centrale punt het nieuwe gezin. Altijd leuk om cadeau te krijgen. Een fotoshoot als cadeau voor de zwangere of bevallen vrouw is niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens super origineel! Iedereen krijgt al kleertjes en spulletjes voor de baby, maar waarom ook niet een blijvende herinnering in de vorm van foto’s? Zo’n fotoshoot als cadeau, is voor altijd. Een fotoshoot, kan in alle varianten worden gegeven. Bijvoorbeeld als alleen de zwangerschaps- of newbornfotoshoot, maar ook als een totaal pakket.

Zwangerschapsmassage en/of verzorgingsproducten

Maak een afspraak voor de zwangere of net bevallen vrouw bij de kapper, manicure, massagesalon of schoonheidssalon. Want als jij het niet doet, doet niemand het. Als je heel lief bent, kom je zelf oppassen (als er al een baby is). Verzorgingsproducten heeft een zwangere of net bevallen vrouw nooit genoeg. Daarnaast kan ze daar nog maanden, jaren later plezier van hebben.

Een van mijn vriendinnen heeft altijd een veel te dure douchegel bij zich als cadeau voor de moeder. Want die heeft het werk verricht tijdens de bevalling, is haar idee (en die stinkt dus ongetwijfeld behoorlijk, voegt ze daar dan poeslief aan toe). Dus die verdient het cadeau. Een leuk bijkomend voordeel: elke keer als ik onder de douche sta, denk ik aan haar. En haar man zal mij ook dankbaar zijn.

Babyshower spelletjes

Babyshowerspelletjes zijn spellen die je tijdens een babyshower kan doen. Ze staan volledig in het teken van de aanstaande moeder, de zwangerschap en/of baby’s. Met sommige spellen kan je de aanstaande moeder een beetje plagen, andere spellen zorgen vooral voor plezier en gezelligheid. Het gaat erom dat jullie een leuke dag hebben en deze activiteiten kunnen daaraan bijdragen.

Raad de baby

Vraag aan alle gasten of ze een uitgeprinte babyfoto van zichzelf meenemen. Leg de foto’s naast elkaar en voorzie ze van een nummer. Geef iedereen een vel papier en laat ze raden wie er op elke foto staat. Daarna onthult iedereen een voor een wat haar foto is. Degene die de meeste foto’s goed raadt, heeft gewonnen. Dit babyshowerspelletje lijkt eenvoudig, maar is moeilijker dan je denkt.

Baby bingo

Babybingo werkt hetzelfde als gewone bingo, maar dan met babygerelateerde dingen. Vervang bijvoorbeeld de cijfers voor woorden of afbeeldingen die met baby’s en zwangerschap te maken hebben. Maak van de afbeeldingen of woorden ook kaarten die je in een grabbelbak doet. Speel het spel vervolgens zoals je gewend bent, maar dan door steeds een kaartje te trekken.

Een variant op babyshower-bingo: laat alle gasten op hun bingokaart invullen welke cadeaus zij denken dat de aanstaande moeder krijgt. Wanneer er een cadeau wordt uitgepakt dat op hun bingokaart staat, mogen ze dat wegstrepen. Wie als eerste een rij met weggestreepte cadeaus heeft, is de winnaar.

Babyvoeding proeven en raden

Laat de aanstaande moeder verschillende smaken babyvoeding proeven. Plak de etiketten af of blinddoek je vriendin, zodat ze niet kan zien welke smaken ze krijgt. Kan ze alle smaken onderscheiden? Voor ieder goed antwoord, mag ze een cadeau uitpakken. Wil je de gasten ook bij dit babyshowerspel betrekken? Laat dan iedereen de babyvoeding proeven en raden. Wie is de beste fijnproever?

Babyshower-quiz

Test de aanstaande moeder en alle gasten op hun zwangerschaps- en babykennis met de babyshower-quiz. Verzamel gekke weetjes over de zwangerschap, baby’s en kinderen en maak hier een leuke quiz van. Doe bijvoorbeeld inspiratie op bij de zwangerschapsquiz of de ‘wist je dat’-kaders in de babykalender. Je kan de babyshower-quiz eventueel combineren met het uitpakken van de cadeaus. Voor ieder goed antwoord mag je zwangere vriendin een cadeau openen.

Extra tips voor babyshowerspelletjes

 • Bereid de spelletjes goed voor. Bedenk van tevoren wat je nodig hebt om een spel uit te voeren en zorg dat alles klaarligt. Je kan zelf al een aantal hints-lootjes maken of voorbeelden knutselen van de babyvoorspelkaarten.
 • Doe maximaal drie spelletjes. Zo houd je voldoende tijd over voor het uitpakken van cadeaus. Ook kan de babyshower dan rustig en ontspannen verlopen.
 • Houd rekening met het aantal gasten. Sommige babyshowerspelletjes zijn geschikter voor kleinere groepen en andere spellen juist voor grotere groepen. Zo past het proeven van babyhapjes meer bij een feest met een klein aantal gasten. Als er veel gasten zijn, kan het lang duren voordat iedereen klaar is met proeven. Een quiz of een spel waarbij je mensen in groepen kan indelen is dan een betere optie.
 • Combineer een spel met een activiteit. Niet iedereen houdt van spelletjes. Een goede middenweg is het combineren van een spel met een activiteit. Houd bijvoorbeeld een high tea, terwijl je ondertussen een quiz doet of ‘Wat ben ik?’ speelt.
 • Houd de camera in de aanslag. Babyshowerspelletjes zorgen vaak voor hilarische momenten. Deze wil je natuurlijk vastleggen op foto en/of video. Na afloop kan je van alle foto’s een mooi fotoboek maken voor de aanstaande moeder. Bedenk van tevoren wat je nodig hebt om een spel uit te voeren en zorg dat alles klaarligt. Je kan zelf al een aantal hints-lootjes maken of voorbeelden knutselen van de babyvoorspelkaarten.
Babyshower decoratie

Babyshower versiering

Zoals bij elke party is de juiste decoratie bepalend voor de stemming van het feestje. Leuke decoratie zorgt immers voor een veel gezelligere sfeer. Hier vind je veel inspiratie en doe-het-zelf knutselhandleidingen voor je babyshower versieringen.

Het belangrijkste voor de babyshower decoratie

Een geslaagde decoratie van het babyshower-interieur zal de aankomende mama en gasten verbazen. Bijzondere versieringen brengen iedereen in een feestelijke stemming en veranderen de foto’s in het fotoboek van de babyshower in ware kunstwerken. 

Wie ook nog dezelfde kleuren gebruikt voor de versiering, het eten en de spelletjes, is helemaal klaar voor een prachtige babyshower! Daarbij hoef je, in tegenstelling tot wat je misschien niet verwacht, helemaal niet zo veel tijd en geld in de juiste look te investeren. Met de volgende tips en inspiratie laat je je zelfgemaakte babyshower-decoratie gegarandeerd slagen.

Zoals met elk project is een goede planning de sleutel tot succes. Laat je vroegtijdig inspireren, ruim voor het begin van de geplande babyshower. Duik bijvoorbeeld eens op het internet, of vraag je vrienden of collega’s om tips & trucs, of loop eens door de winkelstraat en bekijk de etalages. Inspiratie vind je overal. Schrijf ideeën op die je leuk vindt. Vlak voor de babyshower kun je jouw favoriete ideeën voor de babyshower versieringen dan daadwerkelijk gaan plannen en omzetten.

Bepalend voor de harmonieuze look is een uniform kleurenconcept voor de babyshower. Vele bonte en sterke kleuren zorgen voor een optische rusteloosheid en wekken snel een chaotische indruk. Voor servies, textiel en papier kies je het beste voor primaire kleuren. Hierbinnen is alles mogelijk, van wit tot grijs of bruin. Zo creëer je een neutrale en heldere basis, die je vervolgens met de gewenste kleuraccenten verder kunt invullen. Voor een jongetje zijn blauwe tinten vaak gebruikelijk, terwijl voor een meisje zachte roze tinten vaak de juiste keus zijn. Dit is natuurlijk geen must, je bent vrij om elke kleur te kiezen. Laat je creativiteit gerust de vrije loop!

Een babyshower is in het bijzonder voor de aanstaande moeder een prachtig gebaar. Omdat je de toekomstige mama waarschijnlijk goed kent, kun je de babyshower geheel naar haar smaak inrichten. Zo krijgt de babyshower een persoonlijke Touch.

Stel bij de planning van de versieringen de volgende vragen:

 • Hoe ziet de feestlocatie eruit?
 • Wat zijn de lievelingskleuren van de aankomende mama?
 • Weet je het geslacht van de baby?
 • Welke bloemen vindt de hoogzwangere mama mooi?
 • Hoe is de babykamer ingericht?
 • In welk jaargetijde is de babyshower gepland?

Verven van babyspulletjes

Spenen, flesjes, motoriekspeelgoed en babyschoentjes zijn verkrijgbaar in alle kleuren en vormen. Ze zijn uitermate geschikt voor de babyshower-decoratie, maar toch is het niet makkelijk, om al deze babyspulletjes, qua kleur, goed op elkaar af te stemmen. Het toverwoord en de oplossing: verf. Het beste kun je gebruikte babyspulletjes aanschaffen, vraag eens rond in de familie- of vriendenkring, of kijk eens op het internet.

Daarbij is het niet van belang of de flesjes en andere spulletjes al uitgeleefd zijn. Koop vervolgens verf of lak in de bouwmarkt of bij een verfwinkel en verf de babyspulletjes in de gewenste kleur. Tip: een metaallak in koper of goudkleur ziet er erg mooi uit. Deze kleine versieringen die bestaan uit baby spulletjes, kun je nu los over de tafel verspreiden, aan de slingers vastmaken of op de cadeautjes vastplakken.

Glazen babyvoedingspotjes voor de tafelversiering

Van de kleine en grote babyvoedingspotjes van glas kun je prachtige vaasjes of theelichtjes voor de tafeldecoratie zelf knutselen. Vraag mama’s uit je vrienden- of bekendenkring naar lege babyvoedingspotjes of hergebruik de glaasjes uit het Babyvoeding-Raadspel van het feestje. Als alternatief kun je ook de glazen potjes van jam, pindakaas etc. gebruiken. De kleinere glaasjes zijn uitermate geschikt als theelichthouders. De grotere glazen potjes kun je gebruiken als bloemenvazen, servetten- of bestekhouders.

Variant 1: Het babyvoedingspotje met verf versieren. In de bouwmarkt vind je een breed assortiment aan de meest uiteenlopende en verschillende soorten lakken & verven. Kies 1-2 soorten kleuren verf. Reinig vervolgens de glazen potjes en laat deze goed nadrogen. Wanneer mogelijk kun je krantenpapier of karton buiten opstellen. Vervolgens kun je hierop de frisgewassen glazen potjes met de opening naar beneden op het papier of karton uitstellen. Volg nu de gebruiksaanwijzing op het verfblik, zodat je de verf op de juiste manier kunt aanbrengen. Tip: Als je de kleine potjes helemaal geverfd hebt, kan het kaarslicht er niet meer doorheen schijnen. Daarom kun je beter alleen het onderste gedeelte van het glas licht besproeien met verf, dit geeft een mooier effect.

Variant 2: Babyvoedingspotje met stofband of papier inpakken. Voor deze variant zijn de volgende materialen geschikt: Brede stoffenbanden, kantenbanden, stoffenlinten of ook sjablonen gemaakt van papier. Bij grotere glazen potten kun je ook zelf geverfde spenen op het potje plakken.

De babyshower muurversiering

Een slinger over het bord of een paar ballonnen op de cadeautafel maken van de feestzaal een totaalconcept. Deze decoratieve items kosten soms veel geld en eindigen na het feest vaak in de prullenbak. Confetti en glitter fleuren de gasten op, maar toch is het schoonmaken hiervan niet erg prettig. Met de volgende twee knutselideeën omzeil je deze twee valkuilen en creëer je je eigen babyshower wanddecoratie.