Zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof cadeau: wat en wanneer geef je die?

Je vriendin, zus, collega, etc. is zwanger en het zwangerschapsverlof is aangebroken. Eindelijk mag ze stoppen met werken en gaan genieten van haar zwangerschap. Niks is leuker dan een cadeau geven aan de (aanstaande) mama. Wanneer geef je je cadeau en wat moet je dan geven? Lees snel verder om hierachter te komen.
Lees meer
Eerste weken zwangerschap

Eerste weken zwangerschap: Wat gebeurt er dan allemaal?

De eerste weken van je zwangerschap zijn altijd spannend. Je bent zwanger en je lijf gaat veranderen. In je buik is een kindje aan het ontwikkelen. Wat komt er allemaal bij kijken in die eerste weken? Het is voor iedereen verschillend, maar in deze blog lees je er mee over.
Lees meer
Uitgerekende datum berekenen

Uitgerekende datum berekenen: Hoe doe ik dit?

Het is zover, (eindelijk) zwanger! Je gaat uitkijken naar het moment dat je kleintje ter wereld komt. De uitgerekende datum berekenen is leuk om erachter te komen wanneer jij je kleintje ongeveer in je armen mag sluiten. Hoe bereken je de uitgerekende datum? En wat als je een onregelmatige cyclus hebt? Antwoord op je vragen en meer, lees je hier.
Lees meer
Zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof: hoe zit dat en wat moet je regelen?

Zwangerschapsverlof, je bent zwanger en mag eindelijk gaan genieten van de rust en vrije tijd. Stoppen met werken en je richten op jezelf en je kindje. Het aankleden van de babykamer, het shoppen van de laatste spullen en na de bevalling nog even in de bubbel. Hoe lang heb je recht op zwangerschapsverlof? Hoe lang is je partner nog thuis? Alle vragen beantwoord en nog veel meer.
Lees meer
Zwanger en nu regelen

Zwanger en nu? Wat moet ik allemaal doen en weten?

Gefeliciteerd! Je bent zwanger, en nu? Als blijkt dat je zwanger bent, gaat er ongetwijfeld een heleboel door je heen. Variërend van praktische vragen, regeldingen tot het bedenken van namen. Maar aan het begin van je zwangerschap is het juist zaak om lekker te relaxen en te genieten. Je hebt nu namelijk nog een kleine negen maanden om alles te regelen. Wij helpen je met een aantal vragen die je waarschijnlijk hebt nu je zwanger bent. Dit is de en nu checklist.
Lees meer
Zwangerschap aankondigen

8 voorbeelden om zwangerschap aan te kondigen

Nee nee, ik ben niet (meer) zwanger! Maar ik geniet wel altijd met volle teugen als ik een zwangerschapsaankondiging voorbij zie komen. Vooral de originele aankondigingen van een zwangerschap zijn zo leuk! Ik voel me bijna ouderwets als ik zeg dat ze dat in mijn tijd nog niet zo deden.
Lees meer
Babyshower organiseren

Tips babyshower organiseren

Vanuit het gevoel zullen de meesten waarschijnlijk zeggen dat een babyshower een typisch Amerikaans feest is, dat net als Halloween door ons is overgenomen. De babyshowers zijn in Amerika ook daadwerkelijk erg populair en worden daar groots gevierd. Terwijl het begrip babyshower nog niet zo heel lang bestaat, hebben de tradities rondom de zwangerschap en de transformatie van de vrouw in een moeder hun oorsprong al in de antieke cultuur.
Lees meer
Mijn zwangere buik

15 Unieke cadeaus voor zwangere vrouw

Het vinden van een leuk cadeau voor een zwangere vrouw is nog best lastig, want wat is nu echt leuk om te geven of krijgen? En belangrijker nog, waar hebben ze ook echt iets aan? Zwangere vrouwen worden vaak overspoeld met leuke cadeautjes. Veel van deze cadeaus zijn echter bedoeld voor na de bevalling of voor de baby. Ben je op zoek naar tips om de mom to be zelf even helemaal in de watten te leggen? Zoek dan niet verder, wij hebben 15 ideeën voor de ultieme cadeaus voor zwangere vrouwen!
Lees meer
Zwangere buik buikprint

Zwangere buik: de verandering van je buik per week

Als je zwanger bent, komt er veel op je af. Maar wat kun jij verwachten? Misschien heb jij lichamelijke klachten die je niet eerder had, maar er zijn ool veel dingen te regelen zoals kraamzorg en een babykamer.. Ondertussen groeit jouw buik ineens naar een zwangere buik, met alle (uitdijende) proporties van dien. Elke week zie jij iets nieuws, iets anders. Daarom is het is heel leuk om ook te lezen over de groei van je zwangere buik per week maar ook hoe hoe je baby elke week weer groeit en wat je kunt verwachten. Wat er elke week gebeurd hebben wij voor jouw op een rijtje gezet. Vanaf het moment dat je net zwanger bent tot je aan de bevalling toe! Hoe een zwangere buik voelt in het begin, tot aan je harde zwangere buik.,Waar groeit je buik als eerste als je zwanger bent? Hoe verloopt de groei van je zwangere buik en vanaf wanneer kan je voor het eerst een zwanger buikje zien? Hoe leg je dit als een blijvende herinnering vast? Deze blog geeft jou hier meer uitleg over.
Lees meer