Checklist zwangerschap. Webp

Checklist zwangerschap: wees voorbereid op de kleine

en zwangerschap duurt ongeveer 9 maanden. In deze periode komt er van alles op je af. Misschien moet je opvang regelen, kraamzorg aanvragen, spullen uitzoeken voor een babykamer, geboortekaartje ontwerpen en nog héél véél meer. Omdat er zoveel op je afkomt is het handig om even alles op een rij te zetten. En dat is iets waar wij je mee gaan helpen. Daarom deze handige checklist zwangerschap.
Lees meer Checklist zwangerschap: wees voorbereid op de kleine
Zwangerschaps weetjes

20 Zwangerschaps weetjes & feitjes die je nog niet kende

Als zwangere vrouw wil je alles weten over water er komen gaat. Logisch, je hebt geen idee wat er gaat gebeuren, behalve dat er een bevalling aan gaat komen, dat er van alles gebeurd in je baarmoeder en dat hormonen door je lichaam gieren. Er is online genoeg informatie te vinden, over elk onderwerp wat. Maar is het niet een keer tijd voor iets luchtigs? In deze blog vind je meer dan 20 zwangerschap weetjes. Sommige weetjes zijn gebaseerd op wetenschappelijk bewijs, sommige zijn misschien bizarre weetjes.
Lees meer 20 Zwangerschaps weetjes & feitjes die je nog niet kende
Babynamen lijstje

Babynamen lijstje. Kies +100 namen.

keuze. Meestal maak je de keuze voor een mooie naam tijdens je zwangerschap. Of wie weet heb jij die allermooiste naam al gevonden ruim voordat je zwanger bent en hebben al hele lijsten met babynamen de revu gepasseerd. In deze blog vind je alles over jongensnamen, meisjesnamen. Laat je inspireren door onze handige tips. Zo heb je een keuze voor een naam gemaakt al voor je uitgerekende datum.
Lees meer Babynamen lijstje. Kies +100 namen.
Herinnering zwangere buik

Herinnering zwangere buik. De 12 leukste ideeën.

Je hebt het vast al een keer gehoord in je zwangerschap. ‘Geniet ervan hoor, het is zo voorbij!’. Het is een cliché, maar is het waar. Je neemt een diepe zucht en je bent 9 maanden verder. Wat verdwaasd zit je iets later te kijken naar een foto van jezelf-met-die-dikke-buik. Natuurlijk wil je waarschijnlijk niets anders dan ook in de komende jaren je nog kunnen herinneren hoe mooi en bijzonder deze periode was. Het is dus handig om al aan het begin van de zwangerschap erover na te denken. Hoe leg je dit magische moment voor altijd vast? Wat is jouw herinnering aan je zwangere buik?
Lees meer Herinnering zwangere buik. De 12 leukste ideeën.
Sporten tijdens zwangerschap

Sporten tijdens de zwangerschap. Wat mag wel en wat kan?

Iedereen weet het. Sporten is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Het bied veel meer voordelen dan dat. Mentaal zit je beter in je vel, je imuunsysteem werkt beter en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven. Maar je bent zwanger. Mag je wel sporten tijdens de zwangerschap? Veel zwangere vrouwen zich dat afvragen. Om met de deur in huis te vallen, ja sporten kan en is ook gezond als je zwanger bent. Natuurlijk is wel de ene sport meer geschikt dan de andere. Door sporten voel je vaak fitter en maak je spieren sterker. Maar let op: als je zwanger bent zijn sommige oefeningen en bewegingen mogelijk te belastend. In deze blog lees je alles over sporten en zwanger zijn.
Lees meer Sporten tijdens de zwangerschap. Wat mag wel en wat kan?
Baby uitzetlijst header

Baby uitzetlijst: de complete lijst van wat jij nodig hebt

Zwanger zijn is voor de meeste vrouwen een prachtig geschenk een van de meest bijzondere periodes in een leven. Je bent in verwachting van je kleintje en kijkt ontzettend uit naar het moment dat je de kleine voor het eerst vast kan houden. Voordat de kleine zich laat zien, moet er een hoop geregeld worden. Het is tijd voor het aanschaffen van aan baby uitzet. De baby uitzetlijst helpt je om goed voorbereid te zijn. Gebruik het als een soort check list tijdens alle hectiek. Deze baby uitzetlijst is een fijne houvast.
Lees meer Baby uitzetlijst: de complete lijst van wat jij nodig hebt
Zwangerschapskalender header

De complete zwangerschapskalender voor vader en moeder

Zwanger zijn is heel spannend. Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, dan wil je graag weten wat er groeit er in je buik, hoe snel de kleine groeit in je buik en hoet de kleine zich ontwikkelt. Elke mom2be vraagt zich dit af, of het nu een eerste of een tweede zwangerschap is. Omdat jij vast meer over wilt over je zwangerschap weten hebben wij in deze zwangerschapkalende de ontwikkelingen maar ook de weetjes voor je op een rij gezet.
Lees meer De complete zwangerschapskalender voor vader en moeder
Zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof: hoe zit dat en wat moet je regelen?

Zwangerschapsverlof, je bent zwanger en mag eindelijk gaan genieten van de rust en vrije tijd. Stoppen met werken en je richten op jezelf en je kindje. Het aankleden van de babykamer, het shoppen van de laatste spullen en na de bevalling nog even in de bubbel. Hoe lang heb je recht op zwangerschapsverlof? Hoe lang is je partner nog thuis? Alle vragen beantwoord en nog veel meer.
Lees meer Zwangerschapsverlof: hoe zit dat en wat moet je regelen?
Zwanger en nu regelen

Zwanger en nu? Wat moet ik allemaal doen en weten?

Gefeliciteerd! Je bent zwanger, en nu? Als blijkt dat je zwanger bent, gaat er ongetwijfeld een heleboel door je heen. Variërend van praktische vragen, regeldingen tot het bedenken van namen. Maar aan het begin van je zwangerschap is het juist zaak om lekker te relaxen en te genieten. Je hebt nu namelijk nog een kleine negen maanden om alles te regelen. Wij helpen je met een aantal vragen die je waarschijnlijk hebt nu je zwanger bent. Dit is de en nu checklist.
Lees meer Zwanger en nu? Wat moet ik allemaal doen en weten?
Babyshower organiseren

Tips babyshower organiseren

Vanuit het gevoel zullen de meesten waarschijnlijk zeggen dat een babyshower een typisch Amerikaans feest is, dat net als Halloween door ons is overgenomen. De babyshowers zijn in Amerika ook daadwerkelijk erg populair en worden daar groots gevierd. Terwijl het begrip babyshower nog niet zo heel lang bestaat, hebben de tradities rondom de zwangerschap en de transformatie van de vrouw in een moeder hun oorsprong al in de antieke cultuur.
Lees meer Tips babyshower organiseren
Mijn zwangere buik

15 Unieke cadeaus voor zwangere vrouw

Het vinden van een leuk cadeau voor een zwangere vrouw is nog best lastig, want wat is nu echt leuk om te geven of krijgen? En belangrijker nog, waar hebben ze ook echt iets aan? Zwangere vrouwen worden vaak overspoeld met leuke cadeautjes. Veel van deze cadeaus zijn echter bedoeld voor na de bevalling of voor de baby. Ben je op zoek naar tips om de mom to be zelf even helemaal in de watten te leggen? Zoek dan niet verder, wij hebben 15 ideeën voor de ultieme cadeaus voor zwangere vrouwen!
Lees meer 15 Unieke cadeaus voor zwangere vrouw
Zwangere buik buikprint

Zwangere buik: de verandering van je buik per week

Als je zwanger bent, komt er veel op je af. Maar wat kun jij verwachten? Misschien heb jij lichamelijke klachten die je niet eerder had, maar er zijn ool veel dingen te regelen zoals kraamzorg en een babykamer.. Ondertussen groeit jouw buik ineens naar een zwangere buik, met alle (uitdijende) proporties van dien. Elke week zie jij iets nieuws, iets anders. Daarom is het is heel leuk om ook te lezen over de groei van je zwangere buik per week maar ook hoe hoe je baby elke week weer groeit en wat je kunt verwachten. Wat er elke week gebeurd hebben wij voor jouw op een rijtje gezet. Vanaf het moment dat je net zwanger bent tot je aan de bevalling toe! Hoe een zwangere buik voelt in het begin, tot aan je harde zwangere buik.,Waar groeit je buik als eerste als je zwanger bent? Hoe verloopt de groei van je zwangere buik en vanaf wanneer kan je voor het eerst een zwanger buikje zien? Hoe leg je dit als een blijvende herinnering vast? Deze blog geeft jou hier meer uitleg over.
Lees meer Zwangere buik: de verandering van je buik per week