Leuke dingen tijdens de zwangerschap

Leuke dingen om te doen
als je zwanger bent

Gefeliciteerd, je weet dat je zwanger bent. Het begin van het lange wachten, shoppen, nesteldrank, echo’s, babyshower en nog veel meer. Maar wat zijn leuke dingen om te doen als je zwanger bent?

In deze blog vind je 11 Leuke dingen die je tijdens de zwangerschap kunt doen. Wacht even met die zwangerschapschecklist. Je verdient even een pauze!

11 Leuke dingen die je tijdens de zwangerschap kunt doen

Als mom2be houd jij je graag bezig met de komende bevalling en vooral natuurlijk ook de kleine. Maar vergeet ook niet jezelf, jij verdient ook tijd om even heerlijk te ontspannen. Ga gezellig met partner, zus, vriendin of je moeder naar de negenmaandenbeurs, bijvoorbeeld. Struin de grote babywarenhuizen af (kan je vaak ook al een groot deel van je dag in door brengen) of ga gewoon lekker een dag op stap om je babyuitzet bij elkaar te krijgen. Maar er is nog zo veel meer!

1. Jezelf laten verwennen

Een nieuw kapsel?
Iedereen wil zich graag mooi voelen, maar zeker in het bijzonder tijdens je zwangerschap. Alles staat op het punt om te gaan veranderen zodra de kleine er is. Heel wat vrouwen trekken die lijn door naar hun uiterlijk. Het is tijd voor een nieuw kapsel! Je haar kan bovendien lijden onder de zwangerschap, een extra reden om het erop te wagen! En vergeet ook je accessoires niet!

Accentueer je look met make-up
Door de hormonen kan je huid er anders uit zien. Aarzel dan niet om make-up te gebruiken. Blush geeft je extra gloed of gebruik wat eyeliner en het opent je blik. Mascara laat je sprankelen en een felle lippenstift geeft je een stralende glimlach!

Verwen je lichaam!
Zorg goed voor je lichaam tijdens je zwangerschap. Hydrateer en masseer je buik, heupen, billen en benen regelmatig met een plantaardige olie of een crème met een lichte en frisse geur.

Tijdens je zwangerschap is ook je lingerie aan een update toe. Kies bh’s die comfortabel zitten en je zelfvertrouwen geven. Ook hier is de keuze groot. Combineer je nieuwe setje met een comfortabele pyjama of een leuke babydoll!

Leuke uitjes tijdens de zwangerschap
Zwangerschapshoot

2. Date night

Deze 9 maanden zijn drukke tijden. Het lijkt soms wel of je geen tijd hebt voor je partner. Aandacht voor elkaar is fijn, maar ook erg belangrijk. Zo houd je je relatie goed en heb je meer het gevoel dat jullie het samen doen.

Op naar de bioscoop
Yep, een golden oldie, een date in de bioscoop. Dat is niet voor niets, want een filmdate kan heel romantisch zijn. Kies voor een mooie liefdesfilm en droom samen weg. Of kies je voor een enge horrorfilm om dicht tegen elkaar weg te kunnen kruipen?

Bezoek een stad
Wees voor een dagje een toerist in eigen land. Ga eens een dagje naar een stad in de buurt. Prik een stad op de kaart waar julile nog nooit geweest zijn of verken samen jullie eigen woonplaats door de ogen van een toerist. Maak bijvoorbeeld eens een rondvaart. Misschien vinden jullie wel je nieuwe favoriete koffietentje!

Naar de dierentuin
Samen aapjes kijken of naar andere dieren kan heel ontspannend zijn. Heerlijk hand in hand langs alle bijzondere dieren slenteren, een ijsje eten en eens rustig de informatie op de bordjes lezen.

3. Weekendje weg

Heb je iets meer tijd? Maak er een date-weekend van . Zoek een romantisch hotelletje op en je stapt zo helemaal uit de dagelijkse sleur. Verken een leuke stad, of misschien zoek je juist de rust op. In ieder geval is het lekker genieten van elkaar gezelschap.

4. Buikbeeldje laten maken

Je buik groeit alle kanten op en je maakt allemaal nieuwe dingen mee in deze periode van 9 maanden. Het is altijd super leuk om dat mooie beeld van je zwangerschap vast te leggen voor later. Je hebt daar diverse manieren voor zoals het maken van een fotoreportage, een gipsafdruk van je buik of je buik met bellypaint laten beschilderen. Maar wat is er nu mooier dan je buik en lichaam te laten vastleggen in een 3D beeldje wat je mooi op de kast kunt laten pronken.


Vanaf het moment dat jij weet dat je zwanger bent, kun je jouw afspraak bij Buikbeeld inplannen. Cancelen om wat voor een reden dan ook is gratis, dus je kan je afspraak maar alvast hebben staan of maken voor jouw zwangere vriendin, zus of kennis.

Buikbeeldje

5. Fotoshoot

Heel erg leuk om te doen is een zwangerschapsfotoschoot een newborn shoot of een andere fotoshoot met als centrale punt het nieuwe gezin.
Of je nou voor de eerste, tweede of derde keer zwanger bent: iedere zwangerschap is het waard om gekoesterd te worden. Je kijkt uit naar de komst van je kindje, maar er komt een moment komt dat je je mooie zwangere buik zult gaan missen. Laat je zwangerschap dan ook vastleggen door middel van een prachtige fotoshoot!
Een shoot kan plaatsvinden bij jou thuis of op (buiten)locatie. Ook je partner en eventuele oudere kindjes zullen deel uitmaken van jouw fotoshoot.

Op stap met de meiden zwanger

6. Op stap met de meiden

Plan tijdens je zwangerschap nog een meidenavond met je vriendinnen. Na de geboorte van jouw kindje blijf je ze natuurlijk nog steeds zien, maar doordat je dan de verantwoordelijkheid hebt over een kind, zit een spontane meidenavond er niet meer in. Ga als je zwanger bent dus nog even lekker met de meiden op stap en maak er een gezellige dag en avond van!

Buik laten beschilderen

7. Buik laten beschilderen

Misschien heb je er wel eens van gehoord, of het resultaat gezein. Een Bellypaint . Het is een schildering op je zwangere buik. Juist nu is je buik een top basis voor zo’n buikschildering, door zijn ronde vormen. Met schmink maak je de mooiste, leukste en grappigste tekeningen. Je kan bellypaint door een professional laten doen of wie weet ben jij net zo creatief! Leuk als activiteit op je babyshower, bijvoorbeeld.

8. Even me-time

Je dagen zijn als snel gebuld. Je gezin, werk en sociale verplichtingen. Het vraagt veel tijd en aandacht. Tijd voor jezelf blijft een uitdaging om in die dagelijkse hectiek een moment voor jezelf te vinden. Maar het is o zo belangrijk. Waarom? Deze momenten maken je namelijk gelukkig.

Me-time kan ervoor zorgen dat je volledig ontspant. Het kan je hoofd leegmaken en je nieuwe energie geven, zodat je er weer tegenaan kan. Het is dus echt geen luxe, maar zie het als een levensbehoefte.

Dus trek een comfy outfit aan, nestel je op de bank met een tasje thee en begin aan het boek dat al een tijdje op je nachtkastje ligt. Genieten maar!

9. Sporten

Iedereen weet het. Sporten is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Het bied veel meer voordelen dan dat. Mentaal zit je beter in je vel, je imuunsysteem werkt beter en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven. Tijdens de zwangerschap mag je gewoon sporten. Natuurlijk is wel de ene sport meer geschikt dan de andere. Maar let op: als je zwanger bent zijn sommige oefeningen en bewegingen mogelijk te belastend. Meer weten over sporten? Lees dan deze blog en je weet alles over het sporten tijdens zwangerschap.

10. Creatief aan de slag

Creativiteit zorg voor rust en ontspanning. Maar wat kun je zoal doen?

Gipsbuik
Een van de creatieve activiteiten die je kunt doen tijdens je zwangerschapsverlof, is het maken van een gipsbuik. Je maakt dan een gipsafdruk van jouw mooie bolle buik. Dit houdt in dat je je mooie bolle buik in het gips laat zetten, en hierna gaat versieren.
Weet je al het geslacht? Dan kun je dit ook verwerken in je gipsbuik. Je kunt met roze werken of juist met blauw. Er kan gebruik worden gemaakt van verf, maar ook van andere materialen zoals bloemen, glitters en vlinders. Dit geeft een heel mooi effect.

Geboortekaartjes
Misschien kun je al je creativiteit kwijt in het ontwerpen van een geboortekaartje. Natuurlijk zijn de standaard geboortekaartjes ook schitterend, maar als je een beetje creatief bent, is het ook erg leuk om deze zelf te ontwerpen. Je kunt dus lekker aan de slag gaan met een programma of website en het geboortekaartje helemaal in jouw eigen stijl maken. Zo geef je net een extra persoonlijk tintje mee aan jouw geboortekaartjes.

Weekendje weg zwanger
11 leuke dingen om te doen als je zwanger bent 8

Haken/breien
Het klinkt iets suf, maar het is helemaal hip. Maak een lekkere warme sjaal, muts of brei iets anders. Maar ook voor de kleine valt er genoeg te verzinnen, zoals leeuke figuren, zoals diertjes die je kunt haken. Misschien heb je nog nooit gehaakt of gebreid. Totaal geen probleem, je kan vanalles leren.

11. Houd een babyshower

Organiseer een babyshower. Het is een leuke gelegenheid om met alle vriendinnen een leuke middag door te brengen. Maar vergeet ook de papa’s in spé en goede vrienden niet. Juist nu heb je alle tijd op het op je gemak te plannen. Je kan het zo gek maken als je wilt.

Vergelijkbare berichten